61138.jpg

Ja jumala loi miehen
Mies on luotu sidotuksi. Yhtiöön, puolueeseen, työhön ja ennen kaikkea perheeseen. Lapsellisiin kavereihinsa, poikamaisiin haaveisiinsa vapaudesta. Mies on sijaiskärsijä, kristus ja orja, herra ja hidalgo, soturi ja rakastaja.
Mies on klisee.

Irvikuvanaankin miehessä on jotain arvokasta. Tyhjyys, jota hän kanniskelee mukanaan, haalistuneet muistot, anteliaat kulkuvälineet, maistuvin kirous. Miehen leikki on kuolemanvakavaa, koska se johtaa kuolemaan.

Mies on riittävän hyvä tarjaerkkinä ja uussuomalaisena neonatsina kansallishyveineen, joihin kuuluvat rauhanleivos ja veripiirakka.

Antakaa miehelle lantti, jotta hän voisi pelata sillä pitkää vetoa ja katsella väkivaltakasetin hotellissa.
Antakaa miehelle rauhaa koiriensa kanssa nukkua pimeässä metsässä syksyisenä yönä ja herättyään ampua liian isolla pyssyllään kaikkea mikä liikkuu.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Luen klassikkoa:
Avioliitolta voi odottaa onnellisuutta vain olemalla uskollinen. Pienikin "flirttailu" voi olla vakavaksi häiriöksi. Ns. "huoratyyppi" mieshenkilössä on ikävä piirre. Se on kauhein avioliitto, minkä nainen voi kokea. Mies on silloin sukupuolisesti sairas.
Se haluaa aina ja kaikkialla ja kaikkien naisten kanssa. Vaikka oma aviovaimo olisi sukupuolisesti ja materiaalisesti vaikka kuinka voimakas, "huoraa" ei pidättele mikään. Hän suunnittelee yötä päivää "rikosta". Hän osaa käyttää pienenkin vapaa-ajan rikollisille toiminnoilleen. Hän pelkää ihmisiä ja ympäristöään. Ei antaudu ystäväksi kenenkään kanssa, joka vaan on kunnollinen ja eri mieltä hänen kanssaan.

Hän kaipaa vain syleilyä ja kaikkea mikä liittyy siihen. On irstaasti pukeutunut, kävelee paljon ulkona, aivan kuin etsisi koko ajan jotain. Ehkä se oikea rakkaus on päässyt livistämään, ja sitä sitten kuin alitajunnoissa etsitään. Mikään ei hänelle kelpaa. Jos mahdollisesti sen menetetyn löytää, voi tilanne parantua. Mutta tuskin hän itsekään tietää, kuka se oikea on. Naisten kohdalle asianlaita on suunnilleen samanlainen.---

W.F.Ryynänen: Ihminen ja Terveys