255900.jpg

Kala on tuoretta alle neljän tunnin ajan pyytämisen jälkeen. Kylmäketju vain simuloi tuoreutta.

Kyllä parhaat kokemukset ovat puron rannalta tai saarireissuilta, jossa kala alle tunnin teurastamisen jälkeen valmistetaan. On siellä mukana se mausteista parhain; ulkoilma.

Jostain syystä mökkijärven kala ihan asiallisessa hiiligrillissä ei ole ihan niin hyvää, kuin Kainuunmeren saaressa vastasaatu siika tai taimen kivenkolossa alkeellisesti lämmäytettynä, hikisenä ja paskaisena, sateen ropistessa laavukankaaseen ja nälän möyriessä suolissa.

Eräs nuoruudenmuistoni Sallan Tuntsalta on päivän rämpiminen sateisella suolla, onkiminen, tammukan paisto ja teessä oleva Kosarovits sen jälkeen, kun yösija oli saatu laitetuksi.

Ei ollut erittäin hienoa konjakkia se. Kuiva ja kevyt kannettava on paras.


-Placeboefekti vai pelleilyä ruoalla?

Onko tämä verrattavissa siihen, että anorektikko tökkii spagettiaan haarukalla...