Pete oli rakastunut johonkin tyttöön, joka ei välittänyt hänestä. Pete kulki hänen perässään ja kuolasi. Tyttö vain keimaili, kuin hänellä olisi ollut hameen alla jotain, mitäs muilla ei ole. Pete tuli epätoivoiseksi, meni vajaan ja ripusti itsensä hirteen.

Tytön isä huomasi pojan, katkaisi köyden ja karjui tytölle. Tyttö oli nolo ja samalla mielissään siitä, että joku tekee hänen takiaan sellaista. Hän alkoi kulkea Peten kanssa ja nyt heillä on monta pientä lasta ja Pete käy kalajauhotehtaalla työssä.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Peten isoisä iski silmänsä Peten vaimon pikkusiskoon, kulki hänen perässään, rukoili silmillään ja kuolasi. Tyttö vain nauroi ja juoksi pois, ikäänkuin hänellä olisi hameensa alla jotain, mitä kenelläkään ei ole. Pete sanoi:

"Mitä sinä, vanha mies, häpeäsit, hän on vasta neljäntoista".

 

Tätä jatkui ja isoisä tuli epätoivoiseksi. Hän muisti, miten Pete oli löytänyt onnensa ja päätti yrittää samaa. Hän meni vajaan, pani köyden kaulaansa ja potkaisi jakkaran nurin. -Samalla tuuli paiskasi vajan oven kiinni...

 

Pilon lopetti kertomuksensa, vaikeni ja ystävykset, jotka olivat valmistaututuneet purskahtamaan nauruun, hiljenivät ja katsoivat toisiinsa kuten sellainen joka on ymmärtänyt jotain.

 

Tämän jälkeen viiniastia alkoi kulkea rivakammin ja Pilon arveli Fernandesilta löytyvän vielä yhden gallonan lisää lainaksi.

 

(Täysin muistinvarainen siteeraus).

 

 

Haeskelin sitä teosta kellarista ja mieleni komeroista. Fyysinen kirja on siis jossakin, mutta en löydä sitä. Nuo kuusikymmentä hyllymetriä ovat jotenkin kurittomia.

 

Olen sanonut: Älä ota kesäkirjaa!

 

Taitaa olla seuraava lause, älä anna kirjasi dementoitua...

 

Kuka kertoisi minulle, miksi valkeat perhoset

kukittavat yön sametti-ihon? Ja olkinainen tanssii, navetan katolla. Sylissä vaatteen riekaleita ja pää kainalossa. Olkinainen, hän nauraa ja huhuilee ja hänen paitansa alta pilkottaa musta kieli viikatteen.

 

On yö. Kirjoitan tätä, koska minua ajaa ilo. Juudas meidät pelasti. Linnunradan moottoritielle ei vielä ole löytynyt rahoitusta. Tarvittaisiin lisää krediittejä, mutta nembien valtuuskunta vastustaa. Hyvä meille.