On jouluaaton aamu. Räntää vihmoo läpitunkemattomasta pimeydestä, kuin solmuruoskalla läiskittäisiin toimistotornisi ikkunoihin. Silmät palaen, iho omille eritteillesi ja hautuneelle lateksille tuoksahtaen heräät tämän vuoden viimeiseen keikkakalenterin päivään toimiston oleskelusiiven sohvalta. Sinne sinut hyydytti edellisen päivän hengästyttävä staccato kokouksia, kunnan johtomiesten tervehdyskäyntejä, Barentsin alueen edustajien saunailta ja Rouvan ynseys. Laadultaan se on kokemuksesi mukaan kuitenkin ohimenevää lajia, lohdutat itseäsi.

Jo parrattomana nuorukaisena olit valinnut elämänurasi, ihmisten viihdyttämisen. Poikasena harjoittelit naamioiden tekoa ja tapailit sävelmiä. Erään kansainvälisen äänestyksen voitto toi elämäntarinasi kaikkien huulille. Haastattelupyyntöjä sinkoili. Osallistuit, esiinnyit, vaikutit, omaksuit maneereita ja räjäytit tajuntateollisuuden jättipotin. Sinua nimitetään Herraksi, samoin kaikkien bändisi jäsenten elämä on ollut täynnä tapahtumia, työtä ja vaivaa.

Ukon vetäydyttyä hallintoneuvoston puheenjohtajaksi sait haltuusi maailmanlaajuisen, monikansallisen monialayrityksen, jonka lonkerot ulottuvat Arktiksesta Antarktiksen tutkimusasemien miehistöihin. Maan kiertoradalle telakoidulla ensimmäisellä pysyvästi asutetulla avaruusasemalla on fanejasi. Tuotemerkkisi on tuttu Ugandan kapinallisille lapsisotilaille, joiden tavallisia leikkikaluja ovat singot ja Kalasnikovin pojan uusimmat innovaatiot. Konserttejasi katselee miljardi eriväristä ja – rotuista ihmistä. Globalisaatio on sinulle iskusana muiden joukossa, Olet ollut universaali kauan ennen kuin kapitalistisen markkinatalouden uusliberaalit ekonomistit alkoivat maapalloistumisesta höperehtiä.

Koko vuoden olet taas ahkeroinut imperiumisi visioiden, strategioiden, kustannus – hyötyanalyysien ja henkilökunnan rekrytoinnin parissa. Osakerankingissa olet sijalla 125. Balance Value Control, Trophyanalyysi ja johdannaisinstrumenttien ajantasainen seuranta osana ansaintalogiikkaa ovat työkalujasi, samoin äänen avaus Jamesonilla aamuisin. Henkilöstön etuja pitää myös ajaa. Hyviä roudareita ei nykyisin saa rahallakaan. Vartiointi ja – logistiikkasegmentit on pitänyt ulkoistaa, samoin call senter – ja mailingpalvelut.

Lisääntyvässä määrin olet kuitenkin alkanut epäillä koko homman mielekkyyttä. Uskosi markkinointikonseptiin on hiipunut. Samojen viisujen lurittelemisen kerta toisensa jälkeen alkaa käydä työstä. Itsearvostuksesi huojuu, energia ja mielenkiinto samoin. Aloitteellisuudessasi on pahoja puutteita. Pidät itseäsi rumana ja olet kyllästynyt ulkomuotoosi, tähän alituiseen piilotteluun.

Tasavallan presidentin kutsuillekaan et voinut osallistua, koska pukeutumisesi rooliasuun esti sen. Puolestasi, ikään kuin korvioksi lähetit Rouvan, mistä lehdet nostivat kauhean älämölön. Vaikka pohjoisen pojat ovat kovakalloista lajia, sekin oli omiaan masentamaan. Teit niin tai näin, aina väärin päin. Kiittämättömyys on maailman palkka. Tekisi mieli kirveellä huitaista semmoisia lehtineekereitä.

Et käytä julkisen parturikampaamon palveluja, joten et tiedä kuin sattumoisin erään keikkalavan takaa nappaamasi Vogue-lehden perusteella sen päätoimittajan pukeutumiskoodista.
'Paholainen pukeutuu Pradaan' on lausahdus, joka tekee sinut vilpittömän kateelliseksi, kun katsot kulahtanutta hirviömäistä naamiaisvaatetustasi neljäntuulenlakkeineen ja siivekkäine apureineen. Pradasta voit vain unelmoida.

Luciferus on aina ollut sielunveljesi, rakas kiistakumppani, jonka kanssa tulee joskus lomilla otettua kuppia Ibizalla Royal Golf Clubin yhdeksännellätoista tiiauspaikalla. Siellähän se Ukkokin suurimman osan vuodesta maleksii, milloin ei pulikoi Barbadoksen huvilallaan uima-altaassa. Terveyttään hoitamassa muka. Hyvä, että kerran pari vuodessa sen saa hallitukseen, jotta voidaan sääntömääräiset asiat vuosikokoukselle valmistella. Kvartaaleista se ei ymmärrä mitään, ei myöskään positiivisesta tulosvaroituksesta, joka on annettava miltei joka syksy.

Jos katsotaan asioita rehellisesti ja kaunistelematta silmiin, kärsit työperäisestä uupumusoireyhtymästä ja siihen liittyvästä keskivaikeasta masentuneisuudesta, jossa on viitteitä kaamosmasennuksen kaltaiseen kausivaihteluun affektiivisella henkilöllä. Kyynistyminen uhkaa. Iltalehden onnellisuusbarometrissä sait vain 14/40 pistettä. DEPS on huolestuttava, BDI ja BMI korkeat, Hamilton kohtalainen. Rorsachin projektiivisessa tutkimuksessa esiintyy realiteettien häilymistä, melankoliaa ja Scid I:n introjektioklusteri on korostunut. Terveydentilassa on muutakin häikkää. Keikkamiehen ruokavalio pakkaa olemaan perin yksipuolista. Hyvän ja huonon kolesterolin suhteesta työterveyshoitaja jaksaa marista ja uhkaillla statiinilla. Varpaita kivistää aina illallisten jälkeen ja tukevan lounaan jälkeen pakkaa nukuttamaan niin, ettei tahdo vuorosanoja muistaa.

Syksy on ollut raskas. Olet kunnioittanut läsnäolollasi ja ohjelmistollasi lukemattomia liikkeen avajaisia, messuja, myyjäisiä, toritapahtumia, sidosryhmäpalavereja, hankintasessioita, hyväntekeväisyystempauksia ja fanikokoontumisia. Ihailijakaartisi, fanit ovat hyvin vaativaa, haasteellista joukkoa. Niille kutaleille ei mikään riitä. Heidän toiveidensa mukaan sinun on tanssittava, halusit tai et. Ja laulettava vaikket niin osaakaan. Joskus haaveilet hanskojen lyömisestä tiskiin. Toisaalta, mitä sinä olisit ilman nykyistä itsevaltaista diktatuuriasi, valtakuntaasi ja avustajakaartiasi? Renki, käskyläinen, varhaiseläkeläinen. Taitelijaeläke on kuolemaksi, säikähdät. Katsotaanpa vaan, kuinka kävi kaverillesi Juicelle. Taitelijaeläkkeen puolikas ja kohta henki pois…

Ryhdistäydy, mies. Olethan kuin vanha sirkushevonen, joka nousee tanssimaan takajaloillaan ja hirnahtelee, kun musiikki alkaa soida. Valot alkavat välkkyä, rummut, vasket ja symbaalit helistä, savukone puhkua tunnelmaa. Illuusio on valmis.

Sisääntulo! Yleisö odottaa. Liepeet liehuen ja sauvaasi heilutellen ryntäät lauteille säikytellen lemmikkejä ja lapsia, arempia aikuisiakin.
 HOO HOO HOO! ONKOS TÄÄLLÄ KILTTEJÄ LAPSIA?!!