On eri asia julistautua anarkistiksi ja vanhojen valtarakenteiden kaatajaksi, kuin systeemin oletetuksi lakeijaksi.

Sääntöjen puitteissa joudumme kaikki tekemään varsinaisen leipätyömme, myös poliittiset toimet. Ikävä sanoa näin rauhan juhlan -allekirjoittaneelle hengellisesti täysin merkityksettömän vuotuistapahtuman - alla, että sanomattoman paljon riipii tämä säälimätön vyön alle jystäminen, jos joku omia mielipiteitään julkisesti esittää.

Hyvää uutta vuotta kaikille taistelussa ryvetetyille. Henkilökohtaisesti koen tulleeni hyvin kohdelluksi näissä pippaloissa. Voi olla huonomuistisuuttakin.

Seuraavien vuosien aikana tullaan kuitenkin veri panemaan oikeasti puntariin: elämme keskellä suurinta lääkärintyön rakennemuutosta sitten osin toteutuneen, osin onnettoman kansanterveyslain säätämisen. Veikkaan, että muutaman vuoden päästä nousee suuri parku ja voivotus saada ikäihmisiä töihin hoitoaloilla.

Luottamusmiehet, jotka eivät ole tajunneet luottamusmiehen perustehtävän olevan *luottaa* siellä ja tuolla sotkevat selvät asiat. Keminmaan surullinen tapaus on vasta alkua.

STM:n selvitysmies sanoi minulle pari vuotta sitten henkilökohtaisesti Keminmaan kuuluvan terveyskeskusten ykköskastiin valtakunnallisesti. Kun se ei riitä, helvetti pääsee irralleen.