439016.jpg

 

Muuan kokoomuspoliitikko konkkailee vaalikentillä kipsi jalassa ja Schanzin tuki kaulassa. Lääkärit ovat legendaarisia siitä, "etteivät ole koskaan sairaita".

Siinä vaiheessa on syytä uskoa, kun potilas myötätuntoisesti kysyy, että olet varmaan sairas, eikö sinun pitäisi lähteä kotiin...

Harva meistä ylvästelee, miten päissämme olimme töissä silloin ja silloin. Kuume pahaimmillaan vastaa monen promillen humalaa, samoin väsymys.

Surullinen esimerkki oli tuo ampumaleirin juttu, jossa metsäkeikalla nuoria varusmiehiä valvotettiin viikkotolkulla ja sitten sattui kohtalokas vahinko kraanatinheitinammunnoissa.

Poliitikkohin taitaa päteä yleisemminkin pääministeristämme lohkaitu määrittely "virkamiehen ja teflonpannun yhdistelmä".

Syöpien, keuhkoinfarktien ja muiden tavalliselle kansalaiselle tappavien tautien jälkeen ollaan baanalla parin päivän sairausloman jälkeen. Ainoat poikkeukset, fiksut naiset Tanja Saarela ja Rosa Meriläinen ovat olleet kunnolla sairauslomilla, mutta pyyhkeitä on tullut siitäkin.

Kuten entinen savottajätkä kommentoi avioeroaan:
"Ka, kolome pulloo ku joen viinoo, jo kurahti ja jos olin puol vuotta poes kottoo ei ollu hyvä sekkää..."