Senioriklubin luvalla julkaistava ilmoitus

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Eläkettä vartoavien iskurityöläisten ekslusiivisen klubin sisäänpääsyvaatimukset ovat tiukat ja juuri pohdinnan alla:

 

Konservatiiviset,  järkähtämättömät mielipiteet, ylipaino ja vähintään alkava dementia vaaditaan. Lievästi juoppouteen taipuvainen sopisi olla, mutta ylenmääräinen suklaansyöntikin piisaa, jos alko ei maistu jostain kumman syystä.  Muuta itsensä hemmottelua on hyvä olla lisäksi. Itseä koskevissa asioissa on oltava tosikko ja herkkähipiäinen, jopa mimosamainen. Iän mukana tullutta viisautta ei tarvitse käyttää sisätiloissa muutoin kuin  ulkoistetun trahteerauksen ja ruokinnan aikana.

 

Aamupuuro ei käy lainkaan, aamu aloitetaan prosentti- tai suklaapitoisella aamupalalla hyvin varhain, päivätorkut alkavat  jo kymmenen maissa.  Ruoan maku on  terveellisyyttä tärkeämpi kriteeri. 

Suolen ja virtsarakon  toiminnan tarkkailu aloitetaan. Polvireumatismin ja fibromyalgian oireita voi tutkia hakukoneela. Pissisten  sanonta KVG^*  on tosi lause tässä asiassa.

 

Eläkkeistä pitää osata keskustella, onpa tilanne reaaliaikanen tai futuurissa.
Kollegoille sanotaan kauniisti "voi laps kulta". Lause aloitetaan fraasilla "...kun MINÄ neljäkymmentä vuotta sitten opin tämän ..."

 

Köllykkäkerhon kaikki kriteerit täyttyvät muuten kuin iän osalta. Tulee vielä aika, jolloin on mahdollista harkita osa-aikaeläkkelle hakeutumista. Nykyinen viikkotyöaika leipäännyttää ihan aidosti. Ahneus ja pörssikeinottelu pitäisi kai sitten unohtaa.

Aikani saan kyllä kulumaan. Viime kesänäkin olin Kainuussa mökillä pari kuukautta ja ainoa suoritus oli käydä Kajaanissa etsimässä kauppatoria. Henkisestä oblomovilaisuudesta kertonee, ettei löytynyt ja kun ei löytynyt, huitaisin kädelläni -mitäpä tuosta...Lähdimme sitten Manamansaloon Kassu Halosen talolle.

 

Osa-aikatyössä on vain se viheliäinen puoli, että samat työt on tehtävä puolta lyhyemmässä ajassa puolella palkalla.

 

______________________________________________________________________________

 

*KVG  = kato vittu googlesta