Kaupunginjohtajan (ei Oulun)  suusta, kun uusi terveysjohtaja oli valittu:
-"Toivottavasti se saa lääkärit kuriin..."

Keskushallinnon, virkamiesjohdon, luottamusmiesten, hoitohenkilökunnan, erityistyöntekijöiden ja lääkäreiden välillä velloo omalaatuinen symbioottinen viha-rakkaus-riippuvuus-tarvesuhde, joka tekee monessa paikassa asiallisen yhteistyön mahdottomaksi.

Kun tähän keitokseen lisää kaksoisroolissa toimivat salaperäisesti hymyilevät luottamusmies-alaiset, hyväntahtoiset tollot maallikot, jotka sekaantuvat substanssiasiohin kuulopuheiden perusteella (N.N:n täti oli saanut sellaista hoitoa; vuodeosaston yksi huone on tyhjä -miksi???? jne), toimimattomat ja vaaralliset atk-järjestelmät sekä alituisen niskaanhuohottamisen säästämisen tärkeydestä, ei ole kumma, jos paatuneetkin konnat terveyskeskuksen lääkärin töissä tympääntyvät.

Terveydenhuolto on kiireesti yksityistettävä. Kunnat tehkööt terveystoimestaan vaikka liikelaitoksia sähkö-, vesi- puhelin- ja matkailuyhtiöidensä tapaan.

Firma tuottaa ne palvelut, joista on sovittu; hinnalla, joka on sovittu ja pulinat pois. Jos ei kelpaa, kilpailutetaan. Oulun kaupungin yhteispäivystyksen jonot loppuisivat, jos päivystyspiste sijaitsisi Hailuodossa.