784414.jpg

Toivottavasti kuvaus ei ennusta allekirjoittaneen tulevaisuutta.

Kuvat: Ari Kutila  Tekstit: Keijo Ahlqvist

 

Edellisen postauksen  kommenttilaatikossa on linkki  loistava sarjakuvamuotoiseen esitteeseen, jonka kaksii armoitettua sarjakuvataiteilijaa suunnitteli. Esitteen löydät täältä .

"...Teimme yhteistyökumppanini sarjakuvataiteilija Ari Kutilan kanssa brosyyrin Kemin mielenterveyskeskukselle siihen aikaan kun kunnat vielä tiedottivat palveluistaan. Tämän tilasi ennakkoluuloton psykiatri, nimittäkäämme häntä vaikka Olliksi. En muista puuttuiko hän vahvasti sisältöihin vai onko holhoavahko sävy ihan omaa asennetta..."

***

Kun satun olemaan tämä "Olli", joka esitteen tilasi muistan koko prosessin tarkkaan. Näiden taideluomien lisäksi esite sisälsi ihan virkamiestekstiä, jossa kaikki palvelut kuvattiin arkikielellä. Tämä työstö oli eräs hauskimpia urani sattumuksia. Istuimme monta ehtoota studiolla punaviiniin ja piippukessun parissa näitä ideoimassa ja tutkimassa. Keijon tekstit ja Arin piirrokset riemastuttivat miltei vuosikymmenen ajan sekä kaupunkilaisia että muita käypäläisiä.

Esitteestä on otettu muistaakseni 3-4 uusintapainosta. Muutamaa arkistokappaletta lukuunottamatta niitä ei ole jäljellä. Copywright-sopimukseen kuului kirjapainon kuvalaattojen säilyttäminen ja siellä mahtavat olla vieläkin.

K, lämmin kiitos tämän taideteoksen esiinnostamisesta!
En muistaakseni holhonnut...