<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

   Mitä teitte 27.3.1977?

"Muistan tuon päivän ja illan kuin eilisen päivän. Menin tuolloin näet naimisiin. Jamppa Tuominen -vainaa lauloi "Sadepisaroiden laulun" Oulunsuussa jatkoilla ravintola Katrillissa.

Morsian oli kaunis, valssi meni mitenkuten. Pääruokana oli poronoisetteja karpalokastikkeessa persiljaperunapedillä ja jälkiruoaksi nautittiin ruusulikööriä sinihomejuuston kera (kokeilkaapa joskus).

Puheesta en valitettavasti muista muuta, kuin että sen piti ystäväni, fyysikko Pekka T. Laakso. Todennäköisesti hän käsitteli Wurtzburgin havaintoa niin sanotun loogisen silmukan käyttäytymisestä avaruusesineiden lineaarisessa epäjatkuvuuskentässä kvanttimekaniikan kannalta tarkasteltuna ja siihen liittyen esitti pohdintaa eräästä mahdollisuudesta havainnollistaa termodynamiikkaa sekä suositteli vektorianalyysin soveltamista termodynamiikkaan faasitasapainojen ja topologian mahdollisessa yhteydessä (toisen asteen teoreettinen oletus).

Oulun aluetaksin auto Mercedes Benz numero 128 vei meidät kotiin seuraavana aamuna klo 03.26. Rekisterinumeroa en muista. Kuljettajana oli keskimittainen vaaleatukkainen mies, jonka paita oli vaaleansininen. Autoradiossa lauloi Lea Laven. Kappaletta en muista.

Talomme hissi oli rikki, joten kävelimme portaat kuudenteen kerrokseen. En muista läähättäneeni.

Abloy-avaimen perässä oli Kärppätunnus. Ovi narisi hiukan. Menimme sisään. En halua kertoa muuta sen yön tapahtumista.

Valokuvissa hymyilee sironhoikka, kaunis nainen ja minulla näkyy olevan beatlestukka ja tweedpuku sekä raidallinen pulloveri ja solmiossa leveä ns. windsorsolmu.

Joku vanhempi ihminen –esimerkiksi teidän ylikomisarionne herra N.  voi muistaa, että tuolloin tuli televisiosta ""Mennyt maailma", Evelyn Waugh'n samannimiseen romaaniin perustuva, Michael Lindsay-Hoggin ja Charles Sturridgen ohjaama sarja jossa Jeremy Irons esittää sarjan toista päähenkilöä Charles Ryderia. Sarja saneli meidän snobien muodin tuohon aikaan.

Mitä muuta haluatte tietää?..."