Eräässä pohjoisessa kaupungissa asusteli käsistään näppärä rakennusmies itse rakentamassaan omakotitalossa, joka oli viimeisen päälle laitettu timmiin kuntoon. Perhettäkin oli.

Yhtenä aamuna pihaan ajoi pitkä musta mersu, josta nousi kaksi miestä. Molemmilla oli kamelinkarvaulsterit päällä ja kädessä iso agenttisalkku. Kävi ilmi, että venäjää puhuva mies halusi ostaa talon. Tulkkina toimiva nuorempi mies pyysi kertomaan summan, jolla talo myydään.

Suomalainen talonomistaja vähän suutahti ja totesi, ettei sellaista rahaa olekaan, jolla heidän perheen talo myytäisiin alta. Toinen, tummakulmainen paksukaulainen mies avasi salkkunsa, joka oli tännä setelinippuja. Asetti 300000€ pohjaksi ja latoi nippuja lisää.

Isäntään meni piru. Hän toisteli "ei riitä" ja tumman miehen salkku tyhjeni. Silloin tulkki avasi toisen ja sama peli jatkui. Kun käypä hinta oli nelinkertaistunut, kaupat tulivat. Ehtona oli asunnon tyhjeneminen jo seuraavalla viikolla.

Rakennusmies teki rahoillaan uuden, vielä hulppeamman talon toiselle puolelle kaupunkia, mutta venäläisiä ei tontilla suvaita.

Rahanpesua kateelliset naapurit veikkailivat. Venäläismies asuu taloaan rauhallisesti ja perheessä on pieniä lapsia. Mitä tapahtui, en osaa sanoa.