Lausun tästä asiasta vain kerran ja sen jälkeen vaikenen.

Lasitalo on täynnä sirpaleita. Älkää loukatko itseänne, hyväkkäät!

Muistamme varmaan käytännössä kielitaidottomat suomalaiset oikeus- ja sisäministerin, jotka tekivät edelleen voimassa olevan sopimuksen, jonka mukaan suomen kansalainen voidaan luovuttaa CIA:n kidutettavaksi, jos kansalaista epäillään terrorismista USA:aa vastaan.

Heihin nähden Ike oli superstar. Kyvyttömyys ei johda potkuihin, särmikkyys ja vaikea luonne kyllä. Nykyisillä kriteereillä -median huutoäänestyksellä -kukaan aiemmista suomalaisista presidententeistä ei olisi tullut valituksi virkaansa. Paasikivi oli koleerinen reuhaaja, Mannerheim outo kaaderilintu, Ståhlberg kommunisti, Ryti sotarikollinen jo kapinan kenttäoikeuksien jäljiltä ja Svinhuvud natsi.

Kekkonen oli pahin kaikista jo elinaikanaan. Käytyään skandaalien sävyttämän amerikkalaismallisen vaalikampanjan hän, maansa myyjä, hallitsi rautaisella otteella suojelupoliisinsa tuella.

Uudeksi ulkoministeriksi nousee Stubb, joka on taitava ja osaava poliitikko. Ehkä liiankin kanssa. UM:ssa on perinteisesti ministerin liiallinen ammattitaito katsottu turvallisuusuhaksi. Virkamiehille.

Siellä Knalli ja sateenvarjo on romanttista vöyhötystä, kun tosimiehet alkavat mokailla.