Nythän se on sanottu monen  ministerin suulla:
Lahjoman vastaanottaminen ei aiheuta jääviyttä! Turpiin vaan ja onnea, saatanan tunarit!

Harhainen kuva Suomesta rehellisenä valtiona on myytti. Firmat muodostavat kartelleja, poliitikkoja lahjotaan, virkamiehet vetävät välistä ja syövät kuormasta. Rehellisyys on yhtä epätsaisesti jakautunutta kuin oikeuden tuomiotkin.

On hyvä paistatella kansaivälisten reilun pelin tilastojen kärjessä, kun kansakunnan lakia säätävä elin toimii  moraalikäsitysten vastaisesti. Yhdet ja samat henkilöt säätävät vaalirahoituslain rangaistuksettomaksi ja sitten rikkovat sitä. Toimintaa ei valvo kukaan.

Yhteiskuntamme korruptoitumattomuus on paljastumassa siksi silmänlumeeksi jota se on aina ollutkin. Toki on eroteltava ne tahot, joitten vaalirahoitus on ollut avoimesti tiedossa ja ne, jotka ovat lakia rikkoneet. Ikävät asiat on aina  painettu villaisella. Järjestöt tukevat kannatusyhdistyksiä ja esiintyvät sitten sinisilmin:  "emme ole tukeneet yksittäistä henkilöä". Silti tällä tukemisella on yksi ja sama päämäärä: oman edun ajaminen, kuten Vihdin Ideaparkin pakkorakennuttaminen.

Virastaan pääsee eroon vain bylsimällä idioottibimboja tai sekaantumalla orjakauppaan.

Miten monta teollisuuslaitosta, kauppakeskusta ja muuta jättiläisprojektia tässä maassa on vuosien varrella polkaistu käyntiin korruption,  lain kirjaimen täyttävän lahjonnan keinoin?

"Huippujohtajat" -tavalliset, keskinkertaiset mulkerot -tienaavat optivirityksillä miljoonia ja köyhä kansa katsoo Big Brotheria ja tanssia tähtien kanssa homojen ja eroottisten tanssijattarien toimiessa tuomareina.
Ainoa todellinen sosiaaliluokka ykkönen -peritty ruotsinkielinen raha pitää päänsä kiinni, vaikenee vasenkätisellä kielellään ja ratsastelee tiluksillaan luupäillään, joiden visuospatiaalinen hahmotuskyky on parempi kuin Arkadian apinoilla koskaan.