<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

TEO ihmettelee hoitoalan ammattilaisten pikkupäiden kuumenemista, kun ministeriön virkamiehet aikovat panna rekisteröityjen terveystyöläisten koulutustiedot, valmistumisajankohdan, saadut rapsut virkatoimissa ja jopa syntymävuoden nettiin kaikkien pällisteltäväksi.

 

Syyksi pahat sisäpiiriläiset väittävät, etteivät hallintoviraston laiskat kanslistit viitsi tai ehdi vastata puhelimeen. Siellä nimimerkki "Hämmästynyt Kittilästä" kysyy, voiko verenpainetta mitannut terveydenhoitajaksi naamioitunut alien olla oikea, kun alapaine oli niin korkea, että suolaa ei mukamas saisi syödä, ei ainakaan kuivalihaa, joka on terveellistä jos mikä. Jo Pekkas-vainaa sitä kehui.

 

Syntymäajan paljastaminen onkin monelle pirtsakalle tädille ja muhoilevalle atleettisedälle se kriittisin anamnestinen tieto, puhumattakaan nutturalla, silmälaseilla tai parranpörröllä itsensä valevanhentamista yrittävistä rippilapsen oloisista tohtoreista ja muista euroista ja amanuensseista.

 

Pelätään kiusantekoa, pelottelua, uhkailua ja uhkaillaan alanvaihdolla, mikä on aina inflaation laukaiseva attityydi eli asenne valtiontalouden kokonaisfutuurien kannalta. Tällaisesta katteettomasta kauhuskenaarioiden luomisella hyödytetään vain moninaisten pasiliskojen armeijaa, kuten 'kuvotuksesta terveeseen yrjöön'  -ministeri muistuttaisi, jos hänellä olisi paitsi blogi myös aikaa päivitellä siinä aikamme ilmiöitä.

 

On näe hoppu innovoida loogista jatkumoa seminologien eli keinosiementäjien kuplavolkkareille. Kyllä siinä sairaampikin humanistisiukko säikähdyksestä hoituu ja tokeentuu, kun TERFAS-bussi lesehautomoineen, rasvantiristysahtimineen ja kaalimehupakkokeino-dreenit kilisten vyöryy pihaan. 

 

Laajaa adressia nettihanketta vastaan on kerätty ja allekirjoittajia on jo liki 13000. Määrä on aika pieni ja vastaa pienehkön kunnan asukasmäärää. Toisaalta sillä saisi näppärän uudenkarhean japsiauton , jos summa muutetaan euroiksi. Saman verran saa jokainen itseään kunnioittava keikkalääkäri kuukaudessa ponnistuksistaan ja ihan anonyyminä kaiken lisäksi.

 

Tietosuojavaltuutettu ymmärtää henkilökunnan henkisen hädän. Ellei ole syntynyt Ison Veljen tähtien merkeissä Jäniksen vuonna ja jormakin on parahultainen tai puuttuva, ei välttämättä kaipaa enempää julkisuutta, kuin mitä Raatteentien huorakujalla eli yhteispäivystyksen yövuorossa saa osakseen. (Kommentti löytyy täältä.)

 

Samaan aikaan toisaalla joudumme hämmästelemään suurvallan mahdollisen uuden varapresidentin – naisen - lapsisotkuja. Kukaan ei oikein saa selvää, kuka on kenenkin lapsi ja montako niitä on ja mikä niitä vaivaa. Näin alan miehenä ehdottaisin eksistentiaalista ahdistusta muuttuvan aikamme diskurssina.

 

Toinen jo asemansa vanhemmaksi valtiomieheksi vakiinnuttanut pikkumies- kutsukaamme häntä vaikka Vovavaksi –on hissuksiin keräillyt ruplasia kuin orava käpyjä ja pannut ne talteen Lichtensteinin ja Sveisin pankkiin. Lesken ropo on ollut karttuisa ja 40 miljardia dollaria kuuluu olevan jo täynnä. Soma siinä on sitten atleetin yläruppi paljaan ammuskella amorinnuoliaan amurintiikeriin, kun hän – siis tiikeri – jo valmiiksi nukkuu. Koska saamme Vovan Big Brother -taloon, kysyy nimimerkki "Puusuksilla Sukevalta".

 

Ikään kuin skandaali ei olisi täydellinen, käy ilmi että uuden sinänsä näppärän nettiselaimen käyttöä ei suositella, koska tiedot menevät jonkun Googlen sedän päätteelle ja ehkä kyhnykin ennen pitkää sedän eli tädin tilille. Tästä pitää varoitella ihan sanomalehdessä.

 

Kaiken tämän rinnalla se, että Karhukopla pidättää töissään viihteellä eli jumpalla olevia huumepoliiseja on vallan kesyä.

 

Kas kun ei humpalla!