Valppaus vaihtoehtoisten hoitojen eli puoskaroinnin suhteen on paikallaan. Joskus jakso loppuu, mutta palaa hissuksiin, kun resignaatio, alistuminen saa kyytiä raadollisesta tosiolevaisesta käsin.

Ahdistavaa ja pelottavaa on se roska, jota meille käyvät paukuttamassa liiketalouden konsultit, ikään kuin tietäisivät, miten potilaita hoidetaan. Tämä uusfasistinen hoitoperäinen liberalismi, jonka mukaan halpahintaisin hoito on sitä parasta kohtelua ja jonka ilosanomaa pitäisi kaikille jaella, saa karvani nousemaan pystyyn.

Kumpi on vaarallisempi, ryssänmmalta rantautunut muka kiinalaisen lääketieteen tohtori ja laser-valelääkäri vai jostain teknisen tai jopa terveystieteen assistentinkopista ryöminyt liskomainen guru, joka puhuu puolen Suomen kuntapäättäjät inhaan uskoon keksityn atk-ohjelman ja siihen liittyvän hintavan haarukointi- ja seurantaohjelman salaisuuksista tai nihiloi eli mitätöi  koko enneltaehkäisyn ja ymmärryksen siitä, että sairaus kannattaa hoitaa silloin, kun se on lievä, eikä odottaa siihen, kun sille ei voi eikä kannata enää tehdä mitään.

Jolle sana 'etiikka' on heettiläsiten hyppynaru, johon olisi paras hirttää itsensä ja kärsimys virnuilun kohde.

Jälkimmäinen, sanon minä. Edellinen hekumoikoon valeopissaan. Harvat huijatut nuolkoot haavansa tyhmyydestään. Me ammattilaiset, joita nämä jälkimmäiseen uskoon tulleet niin sanotut päättäjät riepottavat olemme kaulaamme myöten kusessa, kunnes joku tuoreempi talouden uskomus- eli puoskarointihoito taas keksitään.

Ja joka on vielä hassumpi, epätodempi ja epäeettisempi. Ufoista tarinoivat hemmot ovat yleensä vaarattomia, nämä kalvosulkeisia pitävät konsulentit pitäisi panna halpahintaiseen hoitoon, kaivokseen Siperian maalle tai joulupukeiksi markettien pihoille kertomaan lapsille satuja.