2158077.jpg

 

 

Hyvin informoidut ja ennakkoluulottomat kansalaispiirit ovat ehdottaneet, että eduskunta ja pilkkuparlamentti pitäisi siirtää Kemiin. Edustajat voisivat rauhassa keskittyä päätöksiinsä. Nykyisen informaatioteknologian avulla ja internetin välityksellä tieto kulkee omia valtateitään pitkin. Mahdollisesti syntyisi jonkin verran parlamenttirallia vuoroviikoin kuten nyt Brysselin ja Strassbourgin välillä EU:ssa.

 

Liikenteen harjoittajat hyötyisivät. Samassa yhteydessä Suomi voisi ryhtyä uudelleen hieromaan kauppaa nykyisen ystävällismielisen Venäjän kanssa Petsamon vaihtamisesta Helsinkiin. Venäjä saisi kaipaamiaan juppeja, stylistejä, nörttejä ja muita pörssin ammattilaisia ja Lappi syväsataman. Oma valuutta Lapilla jo onkin. Erityisesti tyylioppia luonnonkauniit  mutta kovin räikeään meikkiin ja tyylittömien kuolleiden eläinten kanniskeluun mieltyneet venakot kaipaisivat. Moskovan Pörssi kaipaisi myös suomalaisia ekonomian visionäärejä, kartanonherroja ja tulevaisuuden näkijöitä. Lenita voitaisiin antaa ikään kuin tihuntina eli  lisäbonuksena.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

On viitattu Kemijoen historiaan.  Aikanaan Euroopan paras lohijoki tuhottiin ensin puunuitolla ja sitten voimalaitoksilla. Uiton loputtua jäljelle jäi paperiteollisuus, joka käyttää runsaasti energiaa. Se korvataan uudella tekniikalla. Voimalaitokset voitaisiin purkaa pois ja elvyttää aiempi lohikanta. Alueella kuluu energiaa yhden ydinvoimalan verran terästeollisuudessa, vaikka paperitehtaat vietäisiinkin muualle.

 

Nyt aika olisi otollinen poliitikkojen tarhaamiselle. Toiminta on vähäpäästöisempää ja hyväntuoksuisempaa kuin paperiteollisuus tai minkkien pito. Aanelossaaste palaa kätevästi ja niukasti noeten leijupetiuuneissa. Lapin läänin talous pohjoisempana perustuukin jo hallintoon ja turistien laajamittaiseen aitauksissa laiduntamiseen.

 

Kunnostetaan herrojen tulevat asunnot entiseen loistoonsa, korjataan niitä ympäröineet aidat ja toivotetaan eduskunta tervetulleeksi.

 

Meillä on Perä-Pohjolassa tyhjentämistä vailla oleva paikkakin katsottuna. Pensaiden keskellä matala mielisairaala. Ennen laulettiin, että ylilääkäri nousee lipputankoon, jos joku käskee.  OK ei enää sattuneesta syystä pääse. Katkeaisi tanko ennen nuppia.

Kemin uuden pilvenpiirtäksi kaavaillun Sarius-kylpylähotellin kattotasanteelta tulee olemaan huima, innostava ja innovatiivinen näköala:

Simon Karsikkoon katsoessa näkyy uusi ydinvoimala ja Elijärven kaivos, Tornion päässä Outokumpu ja Tervolaan silmätessä uraanikaivos. Pihaan ajetaan jäänmurtajalla. Takapihalla on Lumilinna, jossa presidenntti toppaliiveissään asuu. Peltipailakka vie Selkäsaaren taakse igglukylään.

Kelpaa ed. Rivikansanedustajan kelliä nahkasten alla lumikammissa ja nähdä unta uudesta uljaammasta yhteiskunnasta, ansiomerkistä tai korkeasta virkanimityksestä.

Sataa hiljalleen lunta, metsäkanan ränkätys taukoaa, pimenee, kaamos tohahtelee ja piisi hohkaa lämmintä.

Joulu on tulossa.