2160633.jpg

Netistä poimittua:  Kissa ja kuusi yhdistelmänä tarkoittaa kaatunutta kuusta, uhkaavaa tulipaloa ja vesivahingoittunutta parkettia.


Ei noin vähästä pidä hermoontua. Kuusi pysyy pystyssä, kun sen asettelee nurkkaan ja kiristää kolmella jämerällä narulla kiinni seinäkoukkuun ja vaikkapa kirjahyllyn pystytukiin.

Aikansa kuusi mirrejä kiinnostaa, mutta kun tulee pihkaa turkkiin, lumo katoaa. Alumiinipintaiset koristepallot ovat ihan toinen juttu. Niistä lähtee lautalattiaa vasten kivä, koliseva ääni ja kissaperheen joulunajan riemuihin kuuluvat yölliset herätykset kiivaimpiin palloralleihin ja karvoja pölisteleviin matseihin ottelupallosta.

Tavallista on, että kissat vievät pallot päiväksi omiin piiloihinsa, kun huomaavat rajoitusaikeet. Viimeisten  kolmentoista joulun aikana tällaisia kulta- ja hopeapalloja on kadonnut 44 eli 3,38 palloa joulua kohti.

Ehdoton joulun kukkasuosikki on orkidea. Se on ainoa kasvi, jota kissat kavahtavat. Näin OK:lle onkin kehittynyt melkoinen orkideatarha, jossa sopii patsastella kuin Nero Wolfe ikään.

Wolfen orkideat ovat sivumennen aika säälittäiä ainakin FST5:llä pyörineen sarjan perusteella. Ehkäpä lavastaja ei ollut niin sanotusti alan miehiä.

Katajat, joulutähdet ja hyasintit, samoin ruusut ja tulppaanit syödään ja makaillaan piloille.
Pikkupelargonioiden ja tulilatvojen käsittelyssä Lallipojalla on pettämätön konsti. Ensin syödään maukkaat osat, sitten makaillaan kasvi lättänäksi ja loppujoulun ajan ruukkua käytetään vessana pienille asioille.

Kärsivällisyyttä ja joulumieltä siis tarvitaan sillä, joka Pedon palvelijaksi on itsensä valinnut.