Kysyy:

 

Nyt viisautta, kollegiaalisuutta ja harkintaa tarvitaan. Pohjoisessa kaupungissa psykiatriasta aiottiin ja aiotaan tehdä hallinnollisesti sosiaalityötä. Asia on edelleen auki.

Kaupunginhallitus on päätöksen tehnyt. Siitä ei ole kerrottu. Paniikinomainen ylimääräinen kaupunginhallituksen kokous asiassa on ensi viikolla. Kokous ilmoitettiin pidettäväksi sen jälkeen kun terveyskeskuksen kaikki vakituiset ja sijaislääkärit ilmoittivat allekirjoituksellaan huolensa ja piilotetusti myös lähtöhalunsa, mikäli kyseinen onnettomassa kiireessä valmisteltu organisaatiomuutos toteutuu.

Siihen sisältyy paljon isompana asiana kotisairaanhoidon, terveyskeskussairaalan ja avosairaalan siirto hoivapalveluihin, mitä se merkinneekään. Ilmeisesti johtajana reipas toimisi poika vailla lääketieteellistä koulutusta. 

Olen ilmoittanut lähteväni, jollei psykiatrinen yksikkömme jää terveysjohtajan, johtavan lääkärin ja terveyspalvelujen hallinnon alle.

Ei niin, että allekirjoittanutta hetkauttaisi vaikka esimies olisi paavi. Kyse on periaatteesta.

Psykiatria on lääketieteen -uusimman tiedon mukaan hyvin kovan ja luonnontieteellisesti ja biologisesti orientoituneen lääketieteen osa-alue, jolla sossun tädit eivät juhli.

Mitäs tuumitte?

Olenko muutosvastarintoineni liian vanhaa kuppikokoa. Pitäisikö tyytyä puulusikan vuolemiseen?