toistan nyt itseäni, mutta elämässä kaikki on metaforaa. Eiväthän ihmiset yleensä tapa isäänsä ja makaa äitinsä kanssa. On toisin sanoen olemassa metafora-niminen väline, jonka avulla me otamme ironian vastaan, ja sen myötä me kasvamme ja meistä tulee ihmisinä syvällisempiä.

-Haruki Murakami: Kafka Rannalla, Tammi 2009, Juhani Lindholm (suom.)

Se oli aikaa, jolloin maailmasta loppui kokonaan sähkö. Tarkemmin koko sähkömagneettinen säteily oli eräänä aamuna kuin poispuhallettu.  Itse asiassa se olikin puhallettu. Erään toisen rinnakkaisen universumin pienempi jumala sormeili etäsäädintään hyvin määrätietoisesti murtautumisaikeissa ja sai kuin saikin meikäläisen maailmankaikkeuden luonnonlakien piilotetun salasanana-algoritmin ratkaistuksi, vaikka kyseinen koodi on nykyisen, pitkälle edenneen tietämyksen mukaan kuusiulotteisessa muodossaan kaikkiaan usean äärettömyyden äärettömään potenssin äärettömän imaginaarinen kompleksiluku, jonka paikkavektori on 42.

Tämä olemukseltaan vaihteleva, moniraajainen ja usein rukkasenkasvoinen jumaluus sai luoduksi alastoman singulariteetin eli singulariteetin ilman tapahtumahorisonttia. Tavanomaiset ulompi horisontti, jonka sisäpuolella pakonopeus ylittää valon nopeuden ja sisempi jatkuvassa pyörimisliikkeessä oleva tapahtumahorisontti erkaantuivat hetkeksi stationäärisyysrajalla. Monet luonnonlait kumoutuivat ja niiden mukana meni laki sähkömagneettisesta säteilystä.

Näihin aikoihin syntyneelle herra K:lle syntyi rinnakkaisissa todellisuuksissa ajan kaareutuessa suuri joukko kaksoisveljiä, joiden kohtalot kulkevat paradoksaalisina paralleeleina ajassa. Tapahtumalla oli muitakin seuraamuksia.

On turha iskeä leimakirveitä, mutta Herra K:n neologismeja, paradokseja ja epärelevantteja funktioita ja niiden relaatioita vilisevä pohdinta tuo joskus mieleen erään toisen hyvin tunnetun filosofin, herra K:n, joka pohdiskeli Ulomman Piirin suljetulla osastolla päässään sijaitsevaa kylmäfuusioon perustuvaa litium-atomipommia, joka oikeutti hänet keskustelemaan prosessin yksityiskohdista itsensä Jumalan kanssa ja veikeintä on, että Jumala usein nämä debatit hävisi.  

Mitä Herra Jumala koko tästä tapahtumaketjusta ajatteli, ei ole tiedossa, mutta jonkinasteinen äreys fundamentalisteja kohtaan on saattanut Hänen P. Kolminaisuudessaan herätä. Asia vaatii tarkempaa jumaluusopillista tutkimusta. Kuten hyvin tiedetään, tutkimus on Todellisuuden äiti. Suomen lääkärilehdessä kaksi kunnioitettua kollegaa esitteli taannoin vakavalla naamalla artikkeliaan maasäteilyn vaikutuksesta tenniskyynärpään syntyyn. Tutkimus on nyt kyetty toistamaan ja uusi lisälöydös on maasäteilyn vaikutus sairas talo-syndroomaan ja fibromyalgian esiintyvyyteen. Maasäteilyn ja sähköallergian yhteys oli todennettu jo aiemmin.

Tutkimuksessa merkittävyys eli p-arvot lähenivät päivystävän sairaalalääkärin mielialan negaatiota aamukuudelta imaginäärilukuna ilmaisten, kun käytettiin Beckin depressioinventaaria ja tulosta maustettiin pohjanpalaneella kahvilla ja tiedolla uuden työehtosopimuksen orjapykälästä.


Herra K. oli Jamppa Tuomisen suuri ihailija. On tunnettua, että Mestari ajoittain teki improvisoituja keikkoja kulmakunnan kaljakuppiloihin. Tapahtumaan oli oli varauduttu erityisen päivystysrenkaan turvin. Kuin kulo levisi tieto, että Jamppa on Mastiksessa ja koko tienoon musiikin ystävät riensivät sankoin joukoin paikalle, Ja kun Jamppa K. lauloi Mastobaarissa eräänä syksyisenä ja sateisena iltana mölyävän ja rähisevän fanilaumansa keskellä

ksin kun mä oon
kuin kynttilä on elämämme

tää vain pieni tuuli joskus

voi liekin sammuttaa
taas toisinaan se myrskyn kestää

herra K.  ajatteli itsekseen:

pitsinnyplääjän sinnikkyydellä aplikoimme silmikkoa, jolla katsella ulos luisesta kallon vankilasta verbaalien ja volaarien juoksetusten  ja haarautuvien, pittoreskien, väliin pikareskien  säikeiden antamaan  mahdollisuuteen hypätä tornista turvaverkkoon.

Ja mitä kapeampi visiiri on, sitä huonompi on empiria eli kokemus. Jos kasvot ovat avoimet, tuulee sieraimiin. Verkko on tekijänsä näköinen, eikä kenenkään. Käsintehdyt matot tehdään lapsityönä. Ei ole pehmeämpää nukkaa kuin sadan tehtaaseen lukitun orjatytön lempeä silmäily. 

Niinpä tapa Buddha, jos kohtaat hänet. Tapa muinaiset mestarit, jos kohtaat heidät. Elämän ja kuoleman reunalla olet täysin vapaa. Elä aitoa elämää kuudessa maailmassa ja elämän neljässä muodossa, suurella ilolla ja täydellisessä vapaudessa.