Paljastava muistelmakirja muukalaislegioonan sotilaskoulutuksesta: 120 päivää legioonalaiseksi - Miten Pietiläisestä tehtiin Peters

120 päivää legioonalaiseksi - Miten Pietiläisestä tehtiin Peters on kuvaus muukalaislegioonan alokasajan raskaasta muutosprosessista, jossa ihmisestä muokataan ensin tottelevainen alokas ja sitten taitava taistelija. Kirja peilaa Kyösti Pietiläisen mielenliikkeitä ja tuntemuksia legioonan koulutusajan piinaavan pikkutarkoissa ase-, kunto- ja taisteluharjoituksissa. Kirjassa on runsas kuvaliite.

Kotkassa vuonna 1945 syntynyt Kyösti Pietiläinen on ollut sekatyömiehenä, satamajätkänä ja tukinuittajana, kuusi vuotta merimiehenä ja yli 28 vuotta Ranskan muukalaislegioonassa. Nykyisin hän asuu Etiopiassa, Addis Abebassa. Kirja on tehty yhteistyössä sisarenpoika Petri Pietiläisen kanssa. Hän on filosofian lisensiaatti, toimittaja ja työskentelee tällä hetkellä Kaakkois-Suomen kirjallisuuden läänintaiteilijana. Aikaisemmin on samoilta tekijöitä Tammen kustantamana ilmestynyt suuren suosion saanut Legioonalainen Peters, Suomalaisen palkkasoturin muistelmat (2003) .

Kustannusosakeyhtiö TAMMI