Konspiraatio lääkäreitä vastaan on mitä ilmeisin. Valtiovalta on siirtämässä terveydenhuollon johtamista ihan kivoille, mutta asiantuntemattomille maistereille.

Lääkärit unohtavat olevansa lisensioituja ja vapaita ammatinharjoittajia perusolemukseltaan. Suutaria ei neuvota kengän teossa eikä sähkömiehelle kerrota, minkä värinen johto sopii meidän silmiemme väriin parhaiten.

Sitä ammattitaitoa, kykyä ihmisen monipuoliseen auttamiseen hänen elämänsä saranakohdassa, sairastumisen jälkeen, mikä lääkärikunnalla on, ei saada pois hallinnollisella juonimisella.

Mikäli julkinen sektori kaatuu, kuten ilmeistä on, kansa hakee hoitonsa rahalla kuin rahalla. Medikalisointipuheet loppuvat siihen, että kansalainen maksaa palvelustaan ja sairautensa hoidosta todellisten syntyvien kustannusten mukaan, eikä tukiaisten ja vyörytysten vääristämää taksaa.

Ja siihen kuvaan ei oppi hoitamisesta muka jonain tieteen lajina taatusti kuulu. Lääkäri tarvitsee kokeneita, yhteistyökykyisiä ja näppäriä avustajia, ei mitään armeijakoirashoitajia, vihafemakkoja tai räpättäviä jakkupukuhirvityksiä.