HIV-potilas pääsi julkisuuteen kuvallaan ja nimellään. Omalla suostumuksellaan. No, jos lupa on, mikäs tuossa.

Eri asia on, ymmärsikö luvanannon merkityksen. Sen verran ...hmmh... arvostelukyvyttömältä ja vastuuttomalta muu käytös vaikuttaa. Kuten aina rikosasioissa teon tekemisen kohteiden ohella tässä kärsivät jokaisen osapuolen perhe, läheiset, suku ja koko yhteisö.

Tämä vyyhti vaikuttaa satojen ihmisten elämään vuosien ajan. Mahdollisesti tulee fataaleja seurauksia, orpoja, leskiä, eroja ja taloudellisia menetyksiä.

Hiukan epäilyttää, onko epäillyn tekijän ymmärrettävää katumusta sekoiluistaan pikkuisen käytetty hyväksi, avitettu, jotta asia saataisiin selvitetyksi nopeasti ja kustannustehokkaasti.

Tämä on kerettiläinen huomautus ja pahoittelen sen esittämistä. Mielestäni se on kuitenkin syytä sanoa ääneen, koska periaatteessa syytetyllä on oikeus puolustaa itseään kaikin tavoin ja ehkäpä juttu olisi selvinnyt ilman näin järeitä keinoja. Mediateurastus on jo alkanut.

Kysymys kuuluu pitäisikö kaakinpuuhun ja teilipyörään asetella pojanpökelö vai koko toimittajakaarti, me uteliaat eturivin taputtajat mukaanluettuina.