Talvisodan alkaessa oli kulunut tasan neljä kuukautta siitä, kun näyttelijä Sirkka Sari kuoli. Sari oli yksi ohjaaja Valentin Vaalan valkokangaslöydöistä.

Hän sai surmansa tapaturmaisesti Hotelli Aulangolla Vaalan elokuvan Rikas tyttö valmistumiseen liittyvässä juhlinnassa. Sari oli kävelemässä hotelli Aulangon kattaotasanteella poikaystävnsä luutnantti Saunan kanssa ja putosi vahingossa näköalatasanteeksi luulemansa savupiipun kautta lämmityskeskukseen. Sirkka Sari kuoli heti.

Hänet on haudattu Muolaan Perkjärven hautausmaalle Karjalan kannakselle. Perkjärven kirkko ja hautausmaa tuhoutuivat talvisodan aikana täydellisesti, ja alue luovutettiin Moskovan rauhassa 1940 Neuvostoliitolle.

1990-luvulla Perkjärvelle tehtyjen kotiseuturetkien yhteydessä on hautaa etsitty, mutta toistaiseksi Sirkka Sarin hautapaikkaa ei ole pystytty paikallistamaan.

Hannes Häyrinen  kertoo tapahtumaillasta.

Tauno Palo ja Sirkka Sari elokuvassa Niskavuoren naiset.

 

________________________________________________________________________

Tässä ovat tosiasiat karkeasti hahmoteltuina. Haastan kaikki kiinnostuneet kirjoittamaan, piirtämään, maalaamaan, laulamaan tai muuten kuvittamaan, mitä todella tapahtui ja miten se liittyi Pakinapejantain tämän viikon 158. haasteeseen

sillivoileipä?

 

 

  pakinapejanatai