Olen lähettänyt seuraavanlaisen viestin osoitteeseen http://www.tukiasema.net

jossa keskustellaan kiusaamisesta ja kyseisen keskustelupalstan riidoista. Huolimatta kritiikistäni suosittelen lämpimästi kaikkia vähänkin asiasta kiinnostuneita tutustumaan sivustoon, jolla käydään syvällistä,  välillä tulikivenkatkuistakin keskustelua elämän eri ilmiöistä.

***

Kiusaamista voi olla montaa sorttia. Tässä erään työpaikan kokemuksia Hesarin mukaan:

"...Sopimusten liitteistä löytyy yksityiskohtaisia määräyksiä siitä, miten työaikana saa syödä, miten sairastetaan ja miten työmatkat hoidetaan.

Jotkut päällikkötasonkin toimihenkilöt ovat saaneet liikkua toimistolta työaikana vain hakemalla erikseen 'matkustusluvan' toimitusjohtajalta.

Yhdessä sairastumisohjeessa sanotaan muun muassa näin: "Esimieheltä haetaan aamulla liikkeestä maksusitoumus/ lupa terveydenhoitajalle/ lääkärille joka käyntiä varten erikseen ja samalla mitataan kuume, jos kyse on ylähengitystiesairauksista."

Työntekijöiden mukaan toimitusjohtaja itsekin on mitannut sairastuneiden kuumetta. Pääosin se on kuitenkin ollut myymäläpäälliköiden tehtävä..."

***

Päällisin puolin kuulostaa kamalalta. Ihmiset ovat kuitenkin hyvin taitavia keksimään tapoja kyykyttää ja nöyryyttää läheisiään tai alaisiaan, jopa ystäviään.

Mitä muuta kuin kiusaamista on jonkun paniikkioireisen tapa kerätä ympärilleen päivystäjäverkosto, joka saattelee ja paapoo kaikissa hankalissa tilanteissa. Toisaalta jos tällaiselle ihmiselle ehdottaa panostamista asialliseen hoitoon, verukkeita ja esteitä löytyy loputtomiin.

Tiedän, etten saavuta suosiota seuraavalla;

Mielestäni keskustelu ja ilmapiiri täällä Tukiasemalla, jonka sentään pitäisi olla VERTAISTUKI-ryhmä, on muuttunut ikäväksi. Olen seurannut vuosia näitä sivuja, puhellut vähemmän. mutta nyt jotenkin näyttää homma karanneen käsistä.
Monenlaista pseudofiksua tulkintaa suurryhmäilmiöistä jne. voisi tarjoilla, mutta kyllä perusperiaate on, että tavanomaisia käyttäytymissääntöjä pitäisi noudattaa.

Tiedoksi: edelläoleva siirtyy myös blogiini.

OK