Akateemisesti ansioituneet ovat ansioituneet akateemisilla ansioilla. Pisimmälle vietynä tämä logiikka ansioiden palkitsemisesta viroin ja korkeammin palkoin johtaa siihen, ainakin privaatissa, että yksittäinen potilas maksaa henkilön koulutuksesta.

Näin todellisuudessa on. Kaikilla lääketieteen erikoisaloilla kiertää joukko narsistisesti häiriintyneitä, yleensä hyvin maksukykyisiä potilaita, joille riittää vain dosentin tai professorin arvoinen hoitava lääkäri.

Hoitavasta lääkäristä puhutaan etunimellä. Name dropping on tavanomaista. Toinen toistaan maineekkaampi tohtori on ollut hoidossa mukana. Kun sitten itse tulee kelpuutetuksi tähän kuuluisuuksien kaartiin, vähäinen lääkärinretale tuntee hetken olevansa parempi ihminen, humanisti ja medisiininen monineuvo.

Kuulee kutkuttavia tarinoita sen ja tuon liki hoitovirheeltä kuulostavista kommenteista ja taipumuksista, oppii jotain itsestäänkin.

Korkealla profiililla hoitaa haluavat ja antavat ovat lämpimässä symbioosissa, jossa raha toimii hyötyisänä, suojaavana ravinteena.