<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Lääkärikunta on sydämistynyt Talentumin kustantaman lääketieteen liepeillä liehuvan  MediUutisten sisältöön. Erityisesti ärsyttävät moninaisten asiantuntijoiksi itsensä kohottaneiden kolumnistien räävittömät lausumat lääkäreiden osaamisesta, vallanhimosta ja vinksahtaneesta moraalista. Lehdelle on annettu lempinimi MEDISEISKA ilmeisesti viitaten mahtavaan kaimaan julkkiselämän tinkimättömänä raportoijana.  

Viimeksi Kuopion yliopistossa  terveyssosiologian dosentti röykytti tähän tapaan:

Mika Waltarin Sinuhessa heettiläisillä oli selvät sävelet etiikasta. Hyvää oli se, mikä edisti heidän valtaansa, ja pahaa se, mikä rajoitti. Itsekkyys korvasi moraalin. Lääkäriliiton etiikka haiskahtaa heettiläiseltä.

Mediseiskasta voisi sanoa lohduttavasti:  "Älä itke ruma lapsi, ei se itku kaunista..."

 

Lääkärin arjen jotain puolta tuo aviisi kai kuvastaa. Toisinajattelijat ja muut kylähullut saavat mellastella siellä vapaammin kuin tiukan professionaalisessa ammattilehdessä. Joku voi kehuskella sijoittajan uraansa ja toinen irviä ammattikunnan pyhimmille arvoille.

 

Lehdenteon motiivit silti arveluttavat. Populismi myy. Niin ainakin kuvitellaan. Jos ja kun tervepäiset kollegat saavat sanasensa sanottua siitä, mistä päästä se kana pissii ja miksi se tien yli kapaisi, hyvä on.*

 

Kollegat kommentoivat Medi 7:n juttuja purevasti:

 

"MediUutisille on ihan sama, mitä lääkärit siitä ajattelevat, kunhan mainostuloja virtaa ruotsalaiselle suvulle."

-P.M.

 

Tilausboikottiakin suunnitellaan.  Olisi kiintoisaa nähdä, voiko joukkoesiintymisellä saada muuta aikaan kuin päästä kajahtaneen kirjoihin. Lehti elää ilmoitustuloilla. Toisaalta tuossa maailmassa mikä tahansa julkisuus on kullanarvoista

 –kirjaimellisesti.

 

Onhan tätä maannousua ja protestiaaltoa väliin näkynyt. Mielessäni ovat nyt vaikkapa Kemijärven massaliike ja monelta aika vähälle huomiolle jäänyt kampanja seksuaalirikollisten tuomioiden koventamiseksi.

 

Pahoin pelkään, että motiivit ovat usein samaa tasoa, kuin kerättäessä adresseja raitistuneiden invalidiorpolasten palvelukodin märkäpään rakentamista vastaan. Ettei tontin arvo kärsi.

 

______________________________________________________________________

 

 

*Ylittäköön kana tien tai olkoon ylittämättä, mutta pitäkää mielessänne, että minä en aio muuttaa toimintaani, en vaikka kanan olisi ylitettävä tie kuinka monta kertaa.

-Sokrates