+5 C. Sataa. Pimeää kuin emakon suussa. Paskakin haisee. Se on Saksaan ja amerikkalaisille eläkeläisjärjestöille menevän rahan hajua. Toivottavasti yököttelevillä Linnan juhlijoilla on pää ja pua kipiä.

Samaan aikaan toisaalla rälssitön sääty liukastelee kitkoillaan ja vietnamilaisilla muovikengillään aamuyössä peilikirkkailla teillä matkalla työhön, jonka olemassaolosta on kiitettävä jumalaa, jonka olemassaolo on yhtä varmaa, kuin Hieronymus Boschin Helvetin tulo maan päälle teollistuneen lihatuotannon kuvauksina. Valaiskoon itsenäisen Suomen aamunkoittoa video ontuvista kananpojista, halvaantuneista sioista omassa liassaan -nehän pitävät siitä! -ja porsaista, joiden peräsuolta toinen sika järsii.

Fasismi on suoraa toimintaa vailla hyvää makua tai ilmansuuntia. Se on suunta, ei päämäärätön toimintatapa. Tässä konstekstissa Venäjä halunnee noustuaan ratkaista keskenjäänen luoteisen selkkauksensa, kunhan aika on kypsä. On hulluutta olla naiivi Cajanderin ja kumppaneiden tapaan. Kuka tahansa voi nähdä myrskyn nousevan.

Good morning and bon appetit, Vietnam!