1602696.jpg

 

On siirrytty raskaaseen sarjaan harrastepuolellakin.

Kiehtovia kasveja. Haasteellisinta on yrittää kasvattaa 85-90% kosteuteen tottuneita trooppisten puiden epifyyttejä suomalaisen lämmityskauden yli. Juttuun kuuluvat lasikot, tietokoneohjelmoidut sadettimet ja tuulettimet, alustalämmitys ja tietysti oma salainen coctail kasvualustaa.

Karhunsammalta, kaarnaa, lehtipuun hiiltä, pestyä hiekkaa ja kariketta sopivassa suhteessa. Lannoituksessa mm. tiamiini on kova sana.

Erään kokeneemman kollegan selostus vuoden 2004 kasvatuksesta on paljon puhuva:

"Brassanthe Maikaita pidetään vaikeahkona kukitettavana. Jussi Gävert kertoo kasvistaan seuraavasti:

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Maikai kasvaa sammaleen peittämällä korkkialustalla lasikossa, jonka ilmankosteus vaihtelee 85-90 %. Lasikon lämpötila nousee päivisin valaisinten lämmittäessä 25-30 asteeseen ja laskee yöksi parinkymmenen asteen tienoille, talvisin jopa 15 asteeseen. Lasikon päällä on neljä loisteputkea, joista kaksi meriakvaarioon tarkoitettua. Toisella sivulla on kirkasvalolamppu ja lisäksi ikkunasta tulee luonnonvaloa. Maikai on lähellä näitä valolähteitä. Kolme 8 cm tietokonetuuletinta kierrättää jatkuvasti ilmaa. Upotan kasvin kasvukaudella lähes päivittäin lämpimään veteen, johon olen lisännyt hitusen Schultzin orkidearavinnetta."