Lääkärin työhön sitoutuminen on rapautumassa. Olemme päättäneet ryhtyä hallinnoimaan projektia Sitoutuminen Kurinalaiseen Määrätietoiseen työotteeseen (SITKU MÄ).

<><><>

Emme voi kilpailla materiaalisten resurssien tai henkilöstön määrän kanssa. Sen sijaan pyrimme erottumaan muista lääkäreistä olemalla mukava hemmo, joinka kanssa on miellyttävää tehdä työtä. Inhimillisiä olemme silti. Kun päivät venyvät, huumorin kukka saattaa lakastua, mutta lupaamme yrittää olla helposti lähestyttäviä, potilasta aidosti kuuntelevia. Aamuäreys on tavaramerkkimme.

Pyrimme mahdollisuuksien mukaan ratkaisemaan potilaan ongelmat ja toteuttamaan hänen toibveensa. Aina toiveiden toteuttaminen ei onnistu. Osa toiveista voi olla keskenään ristiriitaisia, osa voi olla liian työläitä toteuttaa tai osaan eivät taidot riitä. Mutta sen lupaamme, että emme ohita olankohatuksella potilaan toiveita tai ongelmia. Pyrimme välttämään röhönaurua. 

Monet palvelujen tarjoajat yleensä sopimuksessa mainitsevat, että mahdolliset ongelmat korjataan arkisin työaikana. Pienenä yrityksenä emme voi luvata, että korjaamme viat viikonloppuisin tai iltaisin, mutta sen voimme luvata, että jos tiedämme potilaan ongelmasta viikonloppuna, emme odota tyytyväisenä seuraavaa maanantai-aamua ryhtyäksemme toimeen.

Emme voi luvata olevamme aina tavoitettavissa, mutta lupaamme, että olemme kaikesta huolimatta aika usein tavoitettavissa paitsi viikonloppuisin. Vaikka pyrimme olemaan mukavia kavereita, otamme työmme vakavasti, paitsi silloin kun kehtuuttaa. 

Emme  myy pahvilaatikossa palvelupakettia, vaan palvelua, joten potilassuhteet ovat yleensä pitkäaikaisia. Tämän vuoksi potilassuhteen on ulotuttava perävalotakuuta pidemmälle: potilaan on tunnettava, että hänen on helppo ottaa yhteyttä isoissa tai pienissä asioissa.

Otamme vastaan vain käteistä.

(ote esitteestä)