Kenen on vastuu, jos menen ja tapan itseni, tapaavat jotkut kansalaiset loinnella, elleivät saa tahtoaan läpi tohtorisedän luona. Kenen on syy, jos tämä tai tuo tekee sitä sun tätä?

Oma on vastuu, tapaan vastata ja lausua. Jos asianomistaja on hengissä, hän tapaa vastaajan, siis tekijän oikeudessa, harvemmin lausujan. 

Nyt muuatta poliisimiestä tutkitaan, kun ei ottanut pojulta pyssyä pois. Jotakuta kollegaa hiillostetaan ulkomaassa, koska ei toimittanut hoitoon kaveria, joka kuuli kaksi vuotta sitten ääniä.

Ääniä kuulevien yhdistys taitaisi menettää monta jäsentä, jos median toivomalla tavalla toimittaisiin todellisuudessa. Tässä todellisuudessa, jossa syödään makkaraa ja hiihdetään otsalamppu päässä, missä Siwan tytöt -siis konkreettisesti tytöt -jätetään yksin iltayöksi känniläisten armoille.  Missä rekkakuskit ja veturinkuljettajat tarvitsevat kriisiapua, kun itsemurhaaja ajaa autolla tahallaan alle.

 Missä vartijat pieksävät kadulla jo valmiiksi polvillaan olevia romanialaisia romanikerjäjäisiä. Ja missä sosiaalitoimiston ja A-klinikan ovi on tiukasti lukossa. Tunnussanalla sinne pääsee.

Olen ollut tilanteessa, jossa omalta avohoitovastaanotoltani vast'ikään lähtenyt potilas tappoi lähiomaisensa.

Vaikkei siitä mitään itkuhyrskyä tai paskaraivaria tullutkaan, oli aika kornia käydä poliisivankilassa muutama tunti myöhemmin katsomassa lepositeissä eli siis kahleissa olevaa tekijää ja arvioida, mikä on hoitopaikka. Psykoosi piilee joskus hyvin ja iskee nopsaan.

Sopiva hoito luontui. Valtiolla on luotettavia ja tiiviinmakuisia laitoksia, joista tulee ulos hyvin tyytyväisiä asiakkaita. Tämäkin kirjoitti kiitoskirjeen vapauduttuaan.

Vaan se jälkipuinti seuraavana päivänä. Kiitin myöhemmin tapahtuman vetänyttä julkkishenkilöä  henkilöä saamastani tilaisuudesta:

Kokea, miltä ristiinaulitseminen omaisten seinäryijyksi tuntuu.

Sen ohella, että toiminta muistutti ja muistuttaa prostituutiota, se vaikutti kovasti myös psykologiselta pornolta.