<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Kysymys:

 

Venla kysyy neuvoa kokeneemmalta naaraalta Akuliinalta:

Miten noiden ärripurrien kanssa oiken pitäisi elää?

 

Vastaus:

 

OK&Venla,

 

itse asiasta kuultuna Akuliina kertoo, että valittava metodi on täysin riippuvainen viestin sisällöstä ja vastaanottajasta. Kun hän saunoo, ymmärtää Ruben odottaa vuoroaan pesuhuoneen puolella. Vanhanpiian sanavarastoon nuoruusvuosista kuulunut tiukka ei-ei!!!  torjuu paikanvaltausyritykset sängyssä, voidaan tarvittaessa tehostaa mottaamalla avokämmenellä (tosin kynnet piilossa) korville. Ihmiskontakteissa verbalistiikka on rikkaampaa.

 

 Vakiopyynnöt/komennot ovat 'Nyt TV kiinni ja nukkumaan !' ja 'Minun vesikuppini makuuhuoneessa pitää täyttää!' Tulee yläkerran portaiden puoleenväliin, mutta puhuu selvästi meidän päittemme yläpuolelta. Pääsi tietty näkemään jonkun Aatu - dokumentin.

 

Vaikka sanat foneettisesti vielä ovat kehittymisvaiheessaan, ei viestien ymmärrys meille tuota ongelmia, olimmehan sentään vuosien ajan toimineet tulkkeina Bodenin Systembolagetissa kun skånepojkarna i lumpen uhkasivat jäädä kuivin suin kielellisten vaikeuksiensa takia.

Näissä Akuliinan ihmiskontaktien hoitometodeissa taitaa kuitenkin meidän tajuntamme alla kihistä pommi: se perhana saa meidät tekemään juuri mitä haluaa.

 

Varmaan kohta kusettaa puhelimessakin. Niin että koettaaa nyt pärjätä Venlan kanssa mutta eläkää varovasti.

 

M.R.