<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Jos Barack Obama valittaisiin Yhdysvaltojen uudeksi presidentiksi, hän joutuisi varmastikin murhatuksi, sanoo Nobel-kirjailija Doris Lessing ruotsalaisessa lehtihaastattelussa.

Obama olisi Yhdysvaltojen ensimmäinen musta presidentti. - Hän ei selviäisi pitkään, musta mies presidenttinä. Ne murhaisivat hänet, sanoi Lessing Dagens Nyheter -lehden haastattelussa.

 

Lessingin mukaan olisi parasta, jos Hillary Clinton olisi presidenttiehdokas ja Obama varapresidenttiehdokas. - Hillary on erittäin terävä nainen. Olisi ehkä rauhallisempaa, jos hän voittaa eikä Obama.

 

88-vuotias Lessing sai kirjallisuuden Nobelin palkinnon viime vuonna.

 

 ***

Lessing ennustaa oikein, pelkään. Kaiken lisäksi Obamaa rasittaa tietyn WASP-punaniskaporukan silmissä Kennedyn klaanin avoin tuki. Todennäköisintä on, että maltillinen taantumus –siis John McCain III voittaa vaalit.

 

Ihmettelemme usein Intian, Pakistanin tai jonkin muun "uuden demokratian" perhekeskeistä johtajuuskulttuuria. USA on heimoyhteiskunta, jossa rahan sidonnaisuudet määrittelevät suhteet.

 

Nämä ovat samoja näkymättömiä pohjavirtauksia, joiden takia peritty ruotsinkielinen raha tosiasiassa hallinnoi suomalaisia juntteja tänäkin päivänä.