15248.jpgLänsimaissa, myös Suomessa on tapahtunut hiljainen oikeistolainen vallankumous, jonka mantroja ovat monikulttuurisuuden halveksunta, tuloerojen tietoinen kasvattaminen, polarisoituminen, uusköyhyys, luokkayhteiskuntaan palaaminen ja häikäilemätön sananvapauden rajoittaminen. Samalla asialla ovat puolueet vassareista uusnatseihin; ainoa vastaanräpiköivä sakki ovat marginaaliset SKP ja KTP ynnä kommarianarkistit.

CIA:n salaiset kidutuskeskukset ja natsien, myös Stalinin keskitysleirit eivät lotkauta eivätkä lotkauttaneet tavallisen rahvaan elämänmenoa.
Sille oli ja on tärkeämpää pohtia Idols-kilpailuja, TV-hupailuja ja kaljan hintaa Lidlissä. Ei se elämä silloin tuon kummempaa ollut. Isäni on kertonut, että jo 1937 tiedettiin varsin tarkkaan Stalinin puhdistuksista ja jo 1935 oli tieto leireistä Saksassa. Aatun perkele, ajateltiin silloin; nyt sanotaan 'so what'.

So not.
 
-Joka päivä sekä finskeissä että Euroopassa siunaan sitä, ettei naamani ole musta vaan punainen ja että eurosia helisee lompsassa.

16598.jpg